Deze zilveren knoop heeft een verhaal

31 januari 2017 / Blog

Heb jij ‘m al? De zilveren DutchSpirit-knoop, een knoop met een verhaal!

Trots. Dat zijn we. Omdat steeds meer mensen bewust kiezen voor een duurzaam maatpak van DutchSpirit. En kon je je hart voor duurzaamheid al concreet laten zien met de Verklaring van de Universele Rechten van de Mens in de voering van je pak, daar komt aan de buitenkant nu een prachtige eyecatcher bij.

De unieke DutchSpirit-knoop is gemaakt van fairtrade zilver, gewonnen door kleinschalige mijnwerkers die hun werk doen in goede en eerlijke leef- en arbeidsomstandigheden. Naast deze sociale component van duurzaamheid vestigen we met dit collectors’ item de aandacht op de hedendaagse wegwerpcultuur; zilver gooi je niet zomaar weg, daar ben je zuinig op – een manier van denken die we ook bij andere grondstoffen graag omarmen.

De beeltenis van de duif is misschien wel het meest aansprekende aan de knoop: de duif symboliseert niet alleen vrede, maar brengt ook de boodschap van een eerlijker wereld.

De DutchSpirit-knoop is ontworpen en vervaardigd door Laura Marjolein van Marjolin Goudsmid in Doesburg. De knoop kost € 49,00 en kan van pak op pak worden overgedragen. Bij inlevering van de knoop ontvang je de volledige waarde retour.

Deel ons bericht