Stadhuis Gent duurzaam gekleed

19 september 2019 / Blog
  • Zelf samenstellen
  • 100% duurzaam
  • Unieke designs
  • Leasemogelijkheden
  • Ruime keuze

DutchSpirit heeft medewerkers stadhuis Gent duurzaam gekleed. Dat Stad Gent een van de steden is die voorop loopt in duurzaamheid en circulaire economie is wel duidelijk. Onlangs werd de stad verkozen tot meest eerlijke stad van Vlaanderen, ook op het onderdeel textiel. En dat wij daar als DutchSpirit een steentje aan hebben bijgedragen maakt ons extra trots.

Al in 2015 werden de eerste contacten gelegd. Stad Gent was op zoek naar duurzame representatieve kleding voor de afdeling onthaal en ceremonieel. En via internet kwamen ze bij DutchSpirit terecht. Na enkele gesprekken werd besloten samen in zee te gaan waarbij Stad Gent aangaf dat ze bewust waren ‘dat alles nog niet duurzaam is’, maar dat we samen die weg gaan bewandelen en bij iedere verlenging van de samenwerking de lat hoger wordt gelegd. Samen de toekomst in, samen verantwoordelijkheid dragen en elkaar uitdagen. Wat een mooie samenwerking!

Dit jaar heeft de tweede uitlevering plaatsgevonden. Opnieuw werd iedereen verblijd met prachtige eerlijk geproduceerde, duurzame maatpakken van GOTS-gecertificeerde wol, maar dit keer uitgebreid met een gilet en stropdas van snijafval. En daarmee heeft deze nieuwe serie weer een nieuwe, nog duurzamere basis en een prachtige zakelijke, ingetogen uitstraling.

Wij danken Stad Gent voor het vertrouwen in DutchSpirit en hun visie op het samenwerken voor een betere, eerlijke textielbranche. Samen maken we de toekomst weer mooier!

Ook de pers kwam kijken en zelfs de plaatselijke TV bracht verslag uit van de nieuwe kledij. Onderstaand enkele links.

AVS news

Het Laatste Nieuws

Video

Deel ons bericht