De kleding van DutchSpirit is klimaatneutraal

  • Zelf samenstellen
  • 100% duurzaam
  • Unieke designs
  • Leasemogelijkheden
  • Ruime keuze

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Duurzaamheid begint bij betrokkenheid en het maken van bewuste keuzes. Zo bouw je mee aan de circulaire economie. De basis van DutchSpirit ligt in eerlijke arbeidsomstandigheden. Bovendien reduceren en compenseren wij de CO2-uitstoot over de gehele keten. De duurzame mode van DutchSpirit wordt geproduceerd in Europa en Marokko. Hierdoor zijn de transportafstanden relatief kort en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd. Door het planten van bomen kun je de CO2 uitstoot compenseren. Echter, daarmee creeer je een monocultuur en de periode tot een significante afname van CO2 is lang. Wij hebben daarom gekozen om bestaand regenwoud te beschermen tegen kap en landbouw. Daarmee beschermen we een kwetsbare bron van zuurstof, een ‘full speed’ ecocultuur met planten en bomen die volop CO2 opslaan. Dat kunnen wij niet alleen, dat doen wij samen met REDD+.

In 2017 ging elke seconde een voetbalveld bos verloren!

Wat doet Redd+?

Het REDD+ Business Initiative is een internationaal programma dat zich richt op het behoud van tropisch regenwoud, het verbeteren van de sociaal-economische positie van de lokale bevolking in ontwikkelingslanden en het verminderen van CO2-uitstoot. Het initiatief heeft een praktische aanpak, waarmee Nederlandse bedrijven actief meedoen in de strijd tegen klimaatverandering.

Ga hier naar de site van REDD+ Business Initiative.

Het vlaggenschipproject: Tambopata

Het vlaggenschipproject Tambopata (Biodiversity Reserve en Agroforestry-project) strekt zich uit over het Tambopata National Reserve en het Bahuaja-Sonene National Park, beide internationaal erkende hotspots als het gaat om biodiversiteit in de Peruaanse Amazone. Hier bieden de weelderige tropische regenwouden een habitat aan een enorme verscheidenheid zeldzame en bedreigde wilde dieren.

Het Tambopata-project creëert een economische bufferzone rond een bos van 586.000 hectare. Door lokale boeren te helpen bij de overgang naar duurzame cacaoproductie, wordt aangetast land hersteld en wordt de ontbossingsdruk weggenomen. Dit beschermt het regenwoud en biedt de bevolking een duurzaam levensonderhoud.

Om de bossen in stand te houden en te beschermen, vindt biologische monitoring en wetenschappelijk onderzoek plaats, naast toezicht op menselijk gedrag. Het project wordt ter plaatse uitgevoerd door de Peruaanse ngo AIDER.

De bijdrage van DutchSpirit

Sinds 2015 compenseerde DutchSpirit ruim 700 ton CO2, goed voor de bescherming van 44.000 bomen. In 2018 kwam daar nog een bijdrage van 338 ton CO2 bij. Daarmee beschermt DutchSpirit in totaal al 208 voetbalvelden tropisch regenwoud van kap en ontbossing. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, doe je met ons mee?

 

Je bent van harte welkom in Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht!

Maak direct een afspraak