Sinds 2010

Duurzaam kledingmerk voor een betere wereld

Oorspronkelijk begonnen in het Arnhems modekwartiers, is DutchSpirit uitgegroeid tot een landelijk duurzaam kledingmerk met een gemotiveerde community. Erik Toenhake, oprichter: ‘De filosofie achter DutchSpirit? Duurzaamheid kan stoer, hip, sexy, innovatief zijn en bovenal garant staan voor meesterschap. Bij DutchSpirit zul je geen zweem van oubolligheid ontdekken. Met onze maatpakken en colberts laten wij iedereen zien dat je verantwoord en goed gekleed door het leven kunt gaan. Door onze pakken te dragen, draag je automatisch een sterke boodschap uit: samen zijn we goed op weg. DutchSpirit mag niet in jouw kledingkast ontbreken als je ook wilt bouwen aan een betere wereld!’

BEKIJK ASSORTIMENT

Pakken altijd retour

DutchSpirit onderneemt volgens de principes van de circulaire economie: met het heffen van statiegeld en ons leaseconcept komen alle pakken bij ons retour, zodat wij ze verantwoord kunnen hergebruiken of recyclen. Zo maakte DutchSpirit stropdassen van oude KLM-kleding.

MAAK EENVOUDIG EEN AFSPRAAK

Onmisbaar in het mvo-beleid

Eerlijke productie en prijzen, geen kinderarbeid, CO2-compensatie, ecologische wolsoorten; dat zijn een aantal van onze uitgangspunten. DutchSpirit hanteert een ‘zero tolerance’-beleid wat betreft slechte behandeling van medewerkers en kinderarbeid. Onze duurzame mode wordt geproduceerd in Marokko, in een Nederlandse fabriek, met een Nederlandse leiding en onder goede arbeidsomstandigheden. Wij betalen eerlijke inkoopprijzen zodat producenten hun medewerkers fair kunnen betalen. Onze eerlijke verkoopprijzen zorgen er vervolgens voor dat jij niet teveel betaalt en dat wij kunnen ondernemen en innoveren. Daarin onderscheidt DutchSpirit zich al jaren van de massa en dit speelt perfect in op elk mvo-beleid.

MEER OVER CIRCULAIRE ECONOMIE
HET TEAM VAN DUTCHSPIRIT
Erik Toenhake
Erik ToenhakeDirecteur
Désiré Molenaar
Désiré MolenaarSenior tailor
Linda Docter
Linda DocterConsultancy en sales
Danique Toenhake
Danique ToenhakeCommunicatie en mediadesign
Bas van Loo
Bas van LooTailor
DUTCHSPIRIT IN DE PRIJZEN
finalist-ITMA

Finalist ITMA Future Materials Awards Milaan

winnaar-groenlintje

Winnaar Groene Lintje 2015

finalist circulaire icoonprojecten

Finalist Circulaire Icoonprojecten 2015

Bezoek DutchSpirit in een van de hoofdsteden

Maak direct een afspraak